DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Està a punt d’arribar el mes de març, i amb ell la celebració del Dia internacional de la dona, el dia 8.

 Ens hem de remuntar a l’any 1975 per a fixar l’inici de la commemoració d’aquesta data, des de que la ONU la va establir com a reconeixement d’uns successos ocorreguts el 8 de març de 1857. Des d’aleshores es celebra a tot arreu.

 Respecte als successos ocorreguts encontrem distintes versions:

 La primera d’elles gira al voltant d’un tràgic episodi ocorregut a Nova York i que acabà amb la vida de 129 treballadores tèxtils.

D’acord amb aquesta versió, durant el transcurs d’una vaga convocada com a resposta a l’acomiadament massiu aplicat per la patronal front a les denuncies relacionades amb les deplorables condicions de treball, les treballadores varen decidir tancar-se en l’establiment fabril. “Súbitament” es va produir un fulminant incendi que acabà amb la vida d’aquelles dones que sols reclamaven pels seus drets. Al sepeli assistiren més de 100.000 persones.

La segona versió, vincula el 8 de març amb la realització d’una mobilització de protesta organitzada  pel gremi de costureres de la companyia tèxtil de Lowe East Side, de Nova York, en la que es lluitava per una jornada laboral de 10 hores.

Avui en dia, el Dia Internacional de la Dona constitueix un homenatge a la lluita en pro de la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament i a Picassent com milers de llocs al món continuàrem celebrant aquest dia any rere any, i des de la Regidoria d’Igualtat esperem comptar amb la vostra participació a les ACTIVITATS AL VOLTANT DEL 8 DE MARÇ 2010 que hem preparat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: