Ecologia i feminisme

 

En el segle anterior dos moviments ideològics van prendre un paper fonamental: l’ecologisme i feminisme. Però no per això, existia una connexió triomfal entre aquests moviments, doncs d’una banda la societat patriarcal s’havia legitimat en part amb la unió de la dona i la naturalesa, relegant a la dona a un nivell primitiu. Per altra banda l’emancipació de la dona s’ha construït en l’era de la industrialització (productes d’usar i llençar).

 Les aportacions d’aquestes dues teories ens permeten enfrontar-nos al sistema de dominació de les dones i al sistema de dominació de la naturalesa, lligats al paradigma patriarcal del baró amor i senyor.

 Però hi ha dones que desconeixen aquestes teories, que viuen allunyades d’aquests moviments.  Aquestes dones ixen al carrer dia a dia, intenten conciliar la vida familiar i professional i respectar el mediambient. Per aconseguir el punt anterior segueixen un criteri molt senzill  però alhora oblidat: el sentit comú. Consisteix en coses tan senzilles i tradicionals com anar a peu, comprar amb borses de teles, anar al mercat amb carro, comprar en petits comerços (carnisseries, fruiteries) on els productes no estan envasats.

 Totes aquestes accions a més de bones per al mediambient, donen suport el petit comerç, ens serveixen per a fer exercici físic, així que tot són avantatges.  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: